Gå til innhold
Annonse
"Ocean Vanguard" på Johan Sverdrup-feltet. Foto Harald Pettersen/Statoil
Annonse

Statoil har, som operatør for Johan Sverdrup-utbyggingen, presentert et foreløpig estimat for investeringskostnader for første fase av utbyggingen til partnerskapet.

Det oppdaterte estimatet viser en nedgang i investeringskostnadene, og kommer som følge av en positiv markedsreaksjon på kontrakter og innkjøpsordre, skriver selskapet i en børsmelding.

I planen for utbygging og drift (PUD), som ble levert til olje- og energidepartmentet den 13. februar 2015 og godkjent av det samme departementet den 20. august 2015, var investeringskostnadene anslått til å være 117 milliarder kroner i reelle termer (2015-kroner) og 123 milliarder kroner i nominelle termer.

Investeringskostnadene for første fase har i det oppdaterte estimatet blitt redusert med ni milliarder kroner fra 123 milliarder kroner til 114 milliarder kroner (i nominelle termer), om man antar de samme valutaforutsetningene som i PUD-en. Avsetninger til uforutsette endringer (i NOK) er uendret i det oppdaterte estimatet, og reflekterer risiko knyttet til omfang, tidslinje og prosjektgjennomføring.

 

Annonse