Med god plass til bare 90 gjester, får Hurtigruten Expeditions-reisende en eksklusiv opplevelse om bord på «Santa Cruz II». Foto: Hurtigruten Expeditions

Hurtigruten satser på Galapagos

Hurtigruten Expeditions fortsetter veksten i ekspedisjonscruisemarkedet. Fra nyttår starter selskapet seilinger til Galapagos.

Publisert Sist oppdatert

Det unike dyrelivet på den isolerte øygruppen 1000 kilometer utenfor kysten av Ecuador har tiltrukket seg eventyrlystne gjennom flere århundrer. Nå blir reisemålet også en del av Hurtigruten Expeditions’ voksende ekspedisjonscruise-tilbud, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Over tid har vi sett en klar trend der reisende i større og større grad vil ha unike og mer meningsfylte opplevelser. Det er en sterk økning i etterspørselen etter den typen små-skip-opplevelser som vi tilbyr. Pandemien har forsterket denne trenden ytterligere. Og nå utvider vi tilbudet med en av verdens mest spektakulære og ettertraktede destinasjoner, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group.

Strategisk samarbeid

I vinter omorganiserte Hurtigruten Group virksomheten, der Hurtigruten Expeditions, verdens største ekspedisjonscruiserederi, ble en egen enhet. Galapagos-seilingene er et av de første konkrete resultatene av satsingen.

Hurtigruten Expeditions har inngått et langsiktig strategisk samarbeid med Ecuador-baserte Metropolitan Touring, den mest erfarne og anerkjente reiselivsaktøren på Galapagos.

Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group. Foto: Hurtigruten

- Styrker Galapagos

- Dette samarbeidet forener to selskaper som kombinerer det beste fra to verdener: Hurtigruten Expeditions som en global aktør som er verdensledende innen ekspedisjonscruise – og vi med vår lange historie, dype kunnskap lange erfaring på Galapagosøyene. Vi tror samarbeidet med Hurtigruten Expeditions vil styrke Galapgaos’ omdømme som en naturbasert, ansvarlig reiselivsdestinasjon globalt, sier konsernsjef Paulina Burbano de Lara i Metrpolitan Touring.

Som en del av avtalen skal selskapets MS «Santa Cruz II» seile ekspedisjoncruise på Galapagosøyene i de velkjente rød-svarte Hurtigruten Expeditions-fargene. Før de første Hurtigruten Expeditions-gjestene går om bord ved nyttår, skal skipet også gjennom en full oppgradering.