MS «Fay» forliste nordøst av Honningsvåg lørdag, nå starter Havarikommisjonen undersøkelser. Foto: Stadyard

Havarikommisjonen starter undersøkelser

Statens Havarikommisjon har besluttet å starte undersøkelser etter at MS «Fay» forliste nordøst av Honningsvåg lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det bekrefter direktør William Bertheussen overfor Skipsrevyen. 

- Vi har hatt en runde på morgenen mandag, og har besluttet å iverksette en sikkerhetsundersøkelse. 

MS «Fay» hadde et mannskap på 12 da den tok inn vann og fikk en kraftig slagside. Klokken 11 på formiddagen sendte fartøyet ut mayday, og 13.25 gikk det til bunns. 

Nå vil Havarikommisjonen undersøke årsaken til hendelsen. 

Direktør i Havarikommisjonen, William J. Bertheussen bekrefter at de starter undersøkelser etter at MS «Fay» forliste nordøst av Honningsvåg lørdag. Foto: Studio Oscar Lillestrøm

- Vi gjør alt vi kan for å finne ut hva som skjedde, hvorfor, og hva vi kan gjøre for å forhindre en gjentakelse. Det innebærer også å intervjue mannskapet, sier Bertheussen. 

Nå er arbeidet i gang med å samle inn så mye informasjon som mulig, for å sette sammen puslespillet, men Bertheussen antar at intervjuer med de involverte først vil finne sted på nyåret. 

- Det er romjul, og vi er en liten etat, så vi venter til etter nyttår. Vi forbereder nå intervjuene for å vite hva vi skal spørre om og se på hva som er gjort fra andre etater, deriblant Sjøfartsdirektoratet. Politiet har vært inne, og vi venter også på informasjon derfra. 

Havarikommisjonen har rundt 60 pågående undersøkelser, og Bertheussen mener det nå handler om å skynde seg langsomt for å ikke snuble i egne eller andres ben. Derfor har de ikke satt en tidsfrist på når arbeidet vil være ferdig. 

- Men etter regelverket, så har vi inntil ett år på oss. De gode prosessene er gjerne avhengig av grundighet, og ikke bare tempo, sier han.