Foto:Bergen Group

Finansiering sikret for utbygging på Hanøytangen

Bergen Group Hanøytangen Eiendom AS, ett datterselskap av Bergen Group ASA, har mottatt finansieringstilsagn fra Innovasjon Norge og Sparebanken Vest for finansiering av utbyggingen på Hanøytangen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Totalt er Bergen Group innvilget pantelån på NOK 80 millioner, hvorav Innovasjon Norge står for 65% og Sparebanken Vest for 35%. Løpetiden er ett år for NOK 20 millioner av lånet og 10 år for de resterende NOK 60 millioner av lånet.
Utbyggingen på Hanøytangen har en investeringsramme på i størrelsesorden NOK 130 millioner, hvorav vesentlige deler av programmet allerede er ferdigstilt. De største investeringene relaterer seg til bygging av infrastruktur som ny dypvannskai, boligrigger og diverse tilrettelegging for service- og vedlikeholdsaktiviteter for riggmarkedet.
Konsernsjef i Bergen Group, Pål Engebretsen, er svært fornøyd med å ha fått finansiert utbyggingen. - Ved hjelp av lånene fra Innovasjon Norge og Sparebanken Vest er vi i stand til å ta de nødvendige grep for å utnytte potensialet på Hanøytangen. Dette vil skape både verdier og arbeidsplasser, sier Engebretsen og fortsetter: - Anlegget er unikt med hensyn til størrelse og fleksibilitet på dokk og kaier, samt beliggenhet - med enkel tilgang til åpent hav. Utbyggingen på Hanøytangen gjør basen til en fullverdig og enestående offshore og maritim service base.