Gå til innhold
Annonse
En ansatt i Rostein omkom natt til fredag i en ulykke på fartøyet «Robas». Foto: Rostein
En ansatt i Rostein omkom natt til fredag i en ulykke på fartøyet «Robas». Foto: Rostein

En mann i 50-årene, bosatt i Møre og Romsdal, omkom da han skulle gå om bord i en brønnbåt ved Sortland natt til fredag.

Annonse

Politiet fikk meldingen rundt kvart på tre natt til fredag. Personer som var sammen med mannen, startet umiddelbart med å få ham opp av vannet og iverksette førstehjelp. Resten av mannskapet blir ivaretatt av kommunens kriseteam.

- På nåværende tidspunkt har vi ingen holdepunkter for å si at dette er noe annet enn en tragisk ulykke, skriver politiet i en pressemelding. 

Politiet vil foreta ytterligere etterforskning i løpet av dagen. Foreløpig tyder det ikke på at hendelsen skyldes noe annet enn en tragisk ulykke.

Eid av Rostein

Det er ikke bekreftet hvilken båt det er snakk om, men ifølge ILaks dreier det seg om «Robas» fra rederiet Rostein. 

Rosteins viseadministrerende direktør Glen Bradley bekrefter overfor kyst.no at det er en av deres ansatte som har omkommet. 

- Det har vært en tragisk hendelse i forbindelse med ombordstigning på ett av våre fartøy. Politiet etterforsker saken og vi har ingen mulighet til å kommentere ytterligere nå, sier Bradley. 

«Robas» ble bygget i 1998 ved Aas Mek. Verksted og i 2006 ombygget ved Blaalid AS. Fartøyet er 43 meter langt og 9,5 meter bredt og har en lastekapasitet på 120 - 130 tonn levende laks/ørret.

Annonse