”Havila Phoenix”

Dåp og åpent skip for Havyard Leirvik AS bygg 087 “Havila Phoenix”

”Havila Phoenix”, som tidligere denne måneden ble levert fra Havyard Leirvik AS til Havila Shipping ASA skal døpes i Fosnavåg onsdag 18. mars kl. 16. Rett etter dåpen blir gjestene tatt med på omvisning og tur på fjorden etterfulgt av festmiddag om bord.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Torsdag 19. mars kl. 16 til 20 blir det mulighet for alle som vil å ta den flotte skuta i nærmere øyesyn. Da arrangerer Havila Shipping åpen båt på Mjølstadneset i Herøy og alle som vil kan ta turen om bord. Vi håper mange benytter seg av denne muligheten til å bli nærmere kjent med det mest avanserte skipet i Havila flåten og et av de flotteste offshore skipene som er levert.
”Havila Phoenix” er et avansert fartøy bygd for å drive med installasjon og vedlikehold av installasjoner på havbunnen, for eksempel til offhore oljeproduksjon. Fartøyet er et Havyard 858 design, spesialkonstruert for dette formålet med stort dekksareal, krankapasitet, moon pool og operasjon av fjernstyrte undervannsfarkoster. I denne type operasjoner er kravet til manøvreringsdyktighet og posisjonering stort og skipet er utrustet med dieselelektrisk framdriftssystem og DP2 klasse.
For å huse det store antallet personell som trengs har skipet en topp standard innredning til 140 personer med alle fasiliteter som lugarer, oppholdsrom, restauranter, trimrom, konferanserom, sky lounge, etc. Utskiftning av personell mens skipet er i sjøen gjøres ved hjelp av helikopter som har egen landingsplass på bakken. Det er lagt stor vekt på høy standard vedrørende komfort for personell om bord og påvirkning av ytre miljø.
Skipet er designet av Havyard Design AS i Fosnavåg og er det femte Havyard designet levert i løpet av de siste to årene.
I tillegg til Havyard 858 designet har Havyard Design AS utviklet flere størrelser ankerhåndteringsfartøy, plattform supply skip, undervanns vedlikeholdsskip, dykkerskip og konstruksjonsfartøy. Havyard Design AS har i dag 30 design av forskjellige typer under bygging på verft i Norge, India, Kina og Singapore.
Skipet er bygget ved Havyard Groups verft Havyard Leirvik AS i Sogn. Verftet skal levere ytterligere 8 skip, det siste i 2011.
Hoveddata og spesifikasjoner for Havyard 858 ”Havila Phoenix”:
Lengde: 110 m
Bredde: 23 m
Fart: 17 knop
Dødvekt: 6250 tonn
Innredning for 140 personer
Klasse: DnV + 1A1 – E0 – DYNPOS AUTR – SF – DK(+) – CLEAN DESIGN – COMF(V3) – NAUT-AW –
HELDK-SH – ICE C
Generatorsett for kraftproduksjon: 6 x 2100 kW
Hovedpropeller bak: 2 x 3500 kW
Opptrekkbar, svingbar thruster forut: 1500 kW
Tunnel thruster forut: 2 x 1500 kW
Offshore kraner: 1 x 250 tonn og 1 x 50 tonn
ROV håndteringssystem i hangar for utsetning over begge sider.
Moonpool midtskips 7,2 x7,2 m

Les fullstendig båtomtale av skipet her