
Oppkjøp gjør DFDS til fergegigant
Etter godkjenning fra europeiske konkurransemyndigheter blir Norfolkline i dag en del av DFDS. Dermed er DFDS et av Europas største sjøbaserte transportnettverk for frakt og passasjerer, med 63 skip og en omsetning på ca. 11 milliarder danske kroner.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Nye DFDS har to divisjoner: DFDS Seaways som driver all transport av passasjerer og gods til sjøs, og DFDS Logistics som tar seg av godstrafikken på vei og jernbane, samt containeraktivitet. Selskapet er en av de største europeiske virksomhetene innen sjøbasert transport av passasjerer og gods.
– Godsvirksomheten har hatt flere navn. Ved å samle alt under DFDS-navnet vil vi øke synligheten og gjenkjenneligheten for kundene våre, samtidig som vi nå har en enda større og bedre organisasjon, sier Vidar Karlsen. Han leder den norske virksomheten til DFDS Lys Line, som nå får navnet DFDS Logistics.
DFDS Seaways har etter fusjonen 6 000 ansatte og passasjerfergeruter med avganger fra Irland, Skottland, England, Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Polen, Litauen, Danmark, Sverige og Norge. Passasjervirksomheten har 278 fergeavganger hver uke og nesten fire millioner passasjerer årlig. Totalt har selskapet 18 passasjerskip, hvorav to trafikkerer den daglige ruten mellom Oslo og København.
– Fra i dag av er DFDS mye større, og jeg tror vi i tiden framover vil klare å utnytte størrelsen til å skape et bedre tilbud til våre kunder, sier Vivian Sivertsen, som leder passasjervirksomheten til DFDS Seaways i Norge. Hun påpeker at det finnes en rekke mulige synergieffekter for et selskap med en så omfattende fergevirksomhet i de nordeuropeiske havområdene.