"KB Namdal" blir fartøy nummer ti for serviceselskapet. Foto: KB Dykk

Bekjemper lakselus døgnet rundt med nytt fartøy

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Serviceselskapet KB Dykk AS styrker flåten med sitt tiende fartøy, skriver selskapet i en pressemelding.

Rørvik-selskapets nyeste ervervelse er et ettskrogs multifunksjonelt servicefartøy som er designet av Marin Design og bygget av Moen Marin. I likhet med søsterskipet «Troll», som ble levert tidligere i sommer, er 24 meter lange «KB Namdal» skreddersydd for operasjoner over store avstander og i krevende farvann.

Dekker H202-etterspørselen

"KB Namdal" ligger nå ved Moen Marin på Kolvereid, hvor fartøyet utrustes for å utføre badebehandlinger med hydrogenperoksid (H2O2) ved luserammede lokaliteter. Båt og mannskap skal utføre oppdrag i spot-markedet. Fartøyet bemannes med to skift, og vil om nødvendig kunne gå i døgnkontinuerlig drift.

– Doblingen av kapasiteten på 24-meters enkeltskrog åpner for interessante muligheter, både for eksisterende og nye kunder. Per i dag er det et underskudd i markedet for denne typen spesialiserte avlusningstjenester. Vi fyller derfor båten med utstyr og kunnskap for å dekke etterspørselen, sier Ola Krystad, daglig leder i KB Dykk AS.

"KB Namdal" får en besetning på fem personer, og vil om nødvendig bemannes med to skift for døgnkontinuerlig drift. Foto: KB Dykk

Kraftig vekst

Med "KB Namdal" fortsetter KB Dykk moderniseringen av egen flåte av servicefartøyer til havbruksnæringen. Så sent som i juli i år ankom søsterskipet «TROLL». I mai overtok KB Dykk katamaranen "KB Rørvik", mens "KB Nordland" ankom i mars I 2015 fikk KB Dykk levert katamaranene "KB Marine» og «Holmtun". Selskapets flåte av dykke- og servicebåter teller nå ti moderne fartøy. Samtidig fortsetter mannskapsveksten i KB Dykk, som nå teller 56 ansatte. Det er mer enn en dobling sammenlignet med 2014.