M/S «HOLMTUN» – «KB MARINE»

– arbeidskatamaraner fra Fitjar Mekaniske Verksted

M/S Holmtun

Fitjar Mekaniske Verksted AS har bygget to arbeidskatamaraner for KB Dykk AS, Rørvik. «HOLMTUN» ble levert i juni som byggenummer 212 og «KB MARINE» som byggenummer 215 i juli 2015.

De to fartøyene er bygget etter HFMV W 15 design (Sørfonn-klassen) og har identiske dimensjoner, men når det gjelder utstyr, er det kun «HOLMTUN» som har ROV ombord. Designet er utviklet av Heimli og FMV i fellesskap. Fartøyene har stor kapasitet både med hensyn til dekksareal, nyttelast og kranytelse.

KB Dykk AS holder til i Rørvik og ble etablert i 2006. Selskapet tilbyr tjenester til oppdrettsbransjen med dykking, ROV, forankringsarbeider, notspyling etc.

Hoveddata:

Lengde o.a. …………………………………………………………………………………………………………… 14,95 m

Bredde ………………………………………………………………………………………………………………………… 12,00 m

Dybde i riss ………………………………………………………………………………………………………………………. 3,90 m

Dekk ………………………………………………………………………………………………………………………… ca. 100 m2

Drivstoff kap. ……………………………………………………………………………………………………………………. 33 m3

Ferskvann kap. ……………………………………………………………………………………………………………….. 9 m3

Kjenningsignal HOLMTUN ………………………………………………………………………………………….. LG8930

Kjenningsignal KB MARINE…………………………………………………………………………………………… LG8931

Maskineri

Fremdriften besørges av to Scania DI 16 dieselmotorer som hver utvikler 600 hk, og som er koblet til to Nogva N4-260-1125HS via to HC-258 reduksjonsgear. Strømforsyningen besørges av et John Deere aggregat på 84 kW. To sidepropeller er av type PMH, hver på 120 hk, og manøversystem er fra samme leverandør. Isolasjonsmaterialer er er fra Glava, og Pumpsupply har også hatt leveranser til båtene.

Diverse

PMH har levert dekksutstyr med dekksvinsj og capstans samt to Palfinger kraner på 65 t/m henholdsvis 50 t/m. ROV på «HOLMTUN» er levert av Argus Remote Systems. Libra-Plast har supplert utvendige dører, og lyskastere er fra Tranberg.

Lido Marine har levert og utført innredning, isolering og eksosisolering ombord.

Styrehusstoler kommer fra Alu Design. Katamaranene er arrangert med to enkeltlugarer og en tomannslugar. Radar er av Furuno fabrikat.

Fitjar Mekaniske Verksted AS opererer med en omfattende ordrebok med blant annet snurperen “Don Ole” av typen HFMV PS60 for Austral Group SAA, Peru som omtales i denne utgaven av Skipsrevyen, brønnbåten “Seihav” som skal være ferdig i juli 2016 og enskrogs arbeidsbåt for Napier av design HFMV W26M Isdahl-klassen med bnr 218 (“Taupo”) og skal leveres i april 2016. Bnr. 222 kommer i mai, men før den tid skal to 14,99 m båter leveres til KB Dykk.

 

DEL