Illustrasjonbilde

Inviterer til verdensledende miljøkonferanse

Innovative løsninger og teknologi for et bedre miljø står på dagsorden når ledende aktører fra internasjonal skipsfart samles til miljøkonferanse i Oslo neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Green Ship Technology Conference 2011 er den fremste konferansen for grønn skipsfart i verden, og er i år lagt til Oslo. 21.-23.mars deltar om lag 250 skipsfartsaktører fra over 20 land, og Norges Rederiforbund er med som vertskap.
Det er åttende gang den globale maritime næringen samles til Green Ship Technology Conference, den viktigste konferansen når det gjelder grønnere og mer miljøvennlig skipsfart.
I løpet av tre dager vil deltakerne få presentert ledende miljøteknologi for å møte klimautfordringen og andre miljømessige utfordringer knyttet til skipsfarten, og mulige løsninger for disse. I år er konferansen lagt til Oslo, og president i Norges Rederiforbund, Thor Jørgen Guttormsen, vil mandag ønske deltakerne velkommen til konferanse.
- Norges Rederiforbund har lenge vært pådrivere for at den globale maritime næringen skal sette fokus på det miljøansvaret vi har som en stor og viktig internasjonal aktør. Vi gleder oss både til å vise kolleger alt det spennende vi får til her i Norge, samtidig som vi har hentet inn noen av de ledende internasjonale aktørene når det gjelder grønn skipsfart, sier Thor Jørgen Guttormsen, som sammen med miljø- og utviklingsminister Erik Solheim åpner konferansen 21.mars.
Årets konferanse er større enn noen av de tidligere konferansene. I løpet av tre intense dager vil seminardeltakerne få presentert konkrete teknologiløsninger og innovasjon både når det gjelder ulike typer drivstoff, energieffektivisering og fremtidige klimakrav, men også problemstillinger knyttet til ballastvann, skipsopphugging og samfunnsansvar. Rammevilkår for innovasjon og teknologiløsninger står også på programmet, mens deltakerne mandag kveld samles til festmiddag med utdeling av miljøprisen Green Ship Technology Award.