Administrerende direktør Irene Waage Basili. Foto: GC Rieber Shipping.

Økt overskudd for GC Rieber Shipping

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Driftsinntektene for GC Rieber Shipping ASA i Bergen svekket seg i første kvartal, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Årsaken til det er salget av MS «HMS Protector» til den britiske marinen i september 2013, og ombygging av MS «Polar Marquis».  Det er også forklaringen på at kapasitetsutnyttelsen av flåten sank fra 100 prosent i første kvartal 2013 til 89 prosent for samme periode i år.

Driftsinntektene i 1. kvartal i år ble 167,9 millioner, ned  fra 181 millioner i de fire første månedene av fjoråret.

EBITDA endte på 74,9 millioner, ned fra 89,8.  Det tilsvarer en EBITDA-margin på 45 prosent. Rederikonsernets overskudd ble 41,8 millioner før første kvartal i år, mot 11,2 for tilsvarende periode i fjor.

­– Første kvartal forløp uten store overraskelser driftsmessig, og resultatet ble som vi hadde ventet oss.  Vi har foretatt en opprydning i våre portefølje og styrket fokus på kjernevirksomheten fremover, sier administrerende direktør Irene Waage Basili i en kommentar til 1. kvartals resultat.

Ved utgangen av 1. kvartal i år hadde GC Rieber Shipping ASA en solid ordrereserve på 3,1 milliarder kroner. Gjennomsnittlig kontraktsperioder var 2,6 år. Kontraktsdekningen for skipene var 98 prosent for 2014, 62 prosent for 2015 0g 48 prosent for 2016.

GC Rieber Shipping-konsernet opererer for tiden 14 avanserte spesialskip for definerte markeder innen subsea, isgående skip, support og marin seismikk. Rederikonsernet eier 11 av skipene selv. I tillegg har rederiet i ordre ett høykapasitets 3D seismikkskip for levering i førstekvartal 2015.

Hovedkontoret er i Bergen. Det er også et driftsselskap Yuzhno-Sakhalinsk i Russland der rederiet har skip på faste oppdrag.