Polar Pevek, omtalt i Skipsrevyen 4/2010
Polar Pevek, omtalt i Skipsrevyen 4/2010

Får ny 50/50-partner i «Polar Pavek»

Publisert

Bergensrederiet GC Rieber Shipping's joint venture partner Primorsk Shipping Corporation (Prisco) har solgt sin 50 prosent eierandel i isbryter/ slepebåten MS «Polar Pevek» til Maas Capital Offshore, et heleid selskap av den nederlandske banken ABN Amro. Maas Capital Offshore er et investeringsfond som fokuserer på offshore olje- og gasstjenester.

Joint venture mellom GC Rieber Shipping og Prisco ble etablert i 2006, da «Polar Pevek» ble bygget. «Polar Pevek» er på en langsiktig charter til Exxon Neftegas Ltd til 2021, og opererer utenfor De-Kastri oljeterminalen. Her bistår det tankskip med å frakte olje fra Sakhalin 1 offshore feltet i Øst-Russland.

«Jeg vil benytte anledningen til å takke Prisco for et godt og profesjonelt samarbeid gjennom det siste tiåret i dette prosjektet. Samtidig ser jeg frem til å samarbeide med Maas Capital Offshore som vår nye partner», sier adm.dir. Irene Waage Basili i GC Rieber Shipping ASA.

MS «Polar Pevek» er bygget ved det tidligere Aker-verftet Langsten i Tomrefjord som bygg nr. 199 i 2006. Fartøyer er  på 3.396 brutto-tonn og er registrert i Russland med Kholmsk som hjemmehavn. Hun har 4x 3359 BHK Bergen diesel i maskinrommet, samt i tillegg et dieselelektrisk motoranlegg fra ABB som yter 5000 kW, samt baugtruster fra Brunvoll på 700 kW.