Illustrasjonsfoto

Kongsberg vinner kontrakter på avanserte offshore systemer i Asia

Kongsberg har blitt valgt som leverandør på til sammen 11 avanserte offshoreenheter, samt fire LNG-fartøy som skal bygges på Samsung Heavy Industries (SHI) og Hyundai Heavy Industries (HHI) i Korea, samt Cosco Shipyard i Kina.Kontraktene har en totalverdi på over 400 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

KONGSBERGs "Full Picture" løsninger, som inkluderer dynamisk posisjonering (DP), automasjon, navigasjon, hydroakustisk posisjonering og riser management systemer, skal installeres på ni avanserte drillingenheter, en boligenhet, og ett multifunksjons konstruksjonsfartøy.

I tillegg skal det leveres "Full Picture" løsninger inkludert integrerte automasjonssystemer, til fire LNG-fartøyer.

En av kontraktene med SHI er for to avanserte drilling Jackup, GustoMSC CJ70 design, utstyrt med «Full Picture» løsninger fra KONGSBERG. Dette er en viktig kontrakt for KONGSBERG i et nytt og voksende marked i Korea.

"Kongsberg Maritime har gjennom årene opparbeidet seg betydelig kunnskap og erfaring både innen handelsflåte- og offshoresegmentet i Korea og Kina. De siste årene har vi vunnet en rekke offshore prosjekter i tett samarbeidet med disse betydningsfulle verftene. Kontaktene vi nå har inngått gjenspeiler vår sterke posisjon i markedet for avanserte offshore fartøyer. Vi verdsetter tillitten verftene og kundene viser ved å velge oss som samarbeidspartner i disse prestisjefulle prosjektene", sier Geir Håøy, Administrerende direktør i Kongsberg Maritime.

"Leveransene gjenspeiler vår strategi om å levere "Full picture"-løsninger som inkludere alle hovedsystemene for posisjonering og automasjon, samt nyeste generasjons riser management systemer for drillingenheter som designes og leveres fra Kongsberg Oil & Gas Technologies"