Slik vil hun se ut etter ombygging. IIll. Wärtsilä Ship Design

Kontrakt på redesign av “Vestland Cygnus”

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Wärtsilä er tildelt en kontrakt på levering av skipsdesign til «Vestland Cygnus», et plattform forsyningsfartøy som skal bygges om til et vindmøllefartøy. Ombyggingen skal utføres på Fjellstrand verft. Kontrakten med Wärtsilä ble signert i oktober, og arbeidet skal utføres ved selskapets kontor på Fitjar.

Redesignet omfatter flere nye elementer, som en boligmodul for 134 personer, en 100 tonn offshorekran med en rekkevidde på 40 meter, og et nytt gangbrosystem for overføring av personell til offshoreinstallasjonene. Fartøyet vil ha SPS (Special Purpose Ships) klasse.

Etter ombyggingen er gjennomført, vil «Vestland Cygnus» transportere personell til og fra vindparker. Skipet skal opereres av det norske offshoreselskapet Vestland Offshore. Ombyggingen skal etter planen være ferdig innen juni 2016.

- Vi har utviklet mange konsepter for vindmøllefartøy, både til nybygg og ombyggingsprosjekter, og vårt design passer veldig godt til den nye profilen til dette fartøyet. Vi har jobbet tett med Fjellstrand i mange år og på mange prosjekter, og samarbeidet mellom selskapene våre er svært godt, sier Ove Wilhelmsen, adm.dir. i Wärtsilä Ship Design Norway.

- Det nye designet vil muliggjøre transport av, og boliger til, et stor antall personer. Det er viktig at fartøyet har svært god stabilitet, selv under de mest utfordrende værforhold, slik at personell trygt kan borde vindmøller og rigger. Vi er sikre på at Wärtsiläs design møter alle behovene våre, sier Hans Martin Gravdal, eier av «Vestland Cygnus».

Det originale designet til «Vestland Cygnus» er også utviklet av Wärtsilä, og fartøyet ble levert fra Fjellstrand i april 2015. Til fartøyet leverte Wärtsilä også et komplett diesel-elektrisk fremdriftssystem basert på Wärtsilä Low Loss-konseptet med fire Wärtsilä L20 motorer, samt et integrert automasjonssystem.

Skipsrevyens omtale av “Vestland Cygnus” kan du lese her.