Designet har benevnelsen HFMV P37 Napier.

Fitjar Mek. signerer intensjonsavtale med Napier

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fitjar Mek (FMV) og Napier har inngått intensjonsavtale om design og bygging av 1 + 1 opsjon prosess-/arbeidsbåt av design HFMV P37 Napier.

Fartøyet har hoveddimensjoner 37.85 x 11.0 x 4.6 meter, og kan frakte om lag 200 tonn bløgget fisk. Fabrikken er plassert i modul på dekk, mens RSW tanker og anlegg er plassert i skroget. Fabrikken er modularisert og kan tas av fartøyet, som da kan benyttes som avlusnings/fiskebehandlingsbåt eller som vanlig arbeidsbåt med stor kapasitet. Designet er utviklet i tett samarbeid mellom Napier, Heimli og FMV.

Napier AS er et rederi på Bømlo som eier og driver «M/S Tauranga» som siden 2008 har gått som prosessbåt for Marine Harvest. Rederiet er eneste aktør i Norge som utfører denne tjenesten, mens det på verdensbasis finnes 15-20 båter av dette konseptet.

Prosessbåt-konseptet beskrives som kosteffektiv og fremtidsrettet. Fisken slaktes/bløgges i fabrikk om bord og kjøles raskt ned til ønsket kjernetemperatur. I forhold til brønnbåt-transport reduseres fiskens stress og dødelighetsrate, og smittefare generelt sett. Prosessbåt-metoden er svært fordelaktig i tilfeller med fisk med redusert helsetilstand pga sykdom, avlusningsoperasjoner etc.

Napiers forretningside med båtene er å vise teknologien/metoden frem for mange oppdrettselskaper og operere eksempelvis med en båt på fast chart og den andre i spot. Båt #1 vil være operasonsklar høsten 2017.

FMV og Heimli har som ambisjon å være en komplett leverandør av design og fartøy for oppdrett og fiskeri. Med dette prosessbåt-prosjektet tar man et viktig steg vidre. - Vi deltar på Nor-Fishing messa i august med egen stand og kan kontaktes for en prat om HFMV designporteføljen (fiskefartøy, arbeidsbåter, brønnbåter, prosessbåter) og skipsbygging, forteller daglig leder Hugo Strand til www.skipsrevyen.no.

Ønsker du ytterligere informasjon om avtalen eller designet, kan du kontakte Napier AS ved daglig leder Kjetil Tufteland, tlf 90 64 90 83, email kjetil@napier.no,  FMV ved verftsdirektør Hugo Strand, tlf 99 25 22 20, email: strand@fmvas.no, eller  Heimli AS ved daglig leder Asbjørn vik, tlf 93 41 07 04, email: vik@heimli.com