“Viking Princess” døpt i Bergen

Fredag 14. september ble PSVen “Viking Princess” døpt ved kai i Bergen. Kleven Verft leverte byggenummer 347, som skal ut på en to-årskontrakt med Statoil, hele 17 dager før kontraktsdato. Gudmor for nybygget er H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter en rask seremoni i det dårlige været ble Kronprinsessen ledsaget rundt i skipet av kaptein Svein Nesse. Det er et miljøvennlig skip Nesse nå skal ha ansvaret for. I tråd med Eidesvik sin satsing på miljø er skipet utrustet med dual fuel-motorer, og etter planen skal det bortimot utelukkende benyttes gass som drivstoff. PSVen er relativt stor, og har en dødvekt på hele 6.500 tonn, lengde på 90 meter, bredde 21 meter, og et dekksareal på over 1.050 m2.

Selv om Kleven kan vise til god leveringsdyktighet, er altså “Viking Princess” levert mer enn to uker før fristen. CEO i Eidesvik, Jan Fredrik Meling, skryter av verftets svært løsningsorienterte holdning, og evne til å levere både på tid og til riktig pris.

Adm.dir. i Kleven, Ståle Rasmussen, fremhever det gode samarbeidet som ligger bak byggingen av “Viking Princess”. Han legger til at Eidesvik er en krevende kunde, noe som bidrar til å presse frem gode løsninger gjennom å spille på hverandres kunnskap.

Skipsrevyen vil presentere “Viking Princess” nærmere i neste utgave.

(Bildene fra dåpen ser du i billedgalleri i høyre kolonne.)