Helikopter inn for landing på Bredford Dolphin. Foto: Det norske

Det norske Oljeselskap kjøper Premier Oil Norge

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det norske Oljeselskap ASA har kjøpt Premier Oil Norge AS inkludert samtlige av Premier Oil plc's norske eierandeler for et kontantvederlag på 120 millioner dollar på gjeldfri basis.

Transaksjonen må godkjennes av norske myndigheter, og er forventet fullført ved årsskiftet.

Med selskapet følger operatørskapet på Vette-utbyggingen med de tilstøtende lisensene Mackerel og Herring (50% eierskap), en ikke-operert eierinteresse i Frøy-feltet (50%) og syv letelisenser i Nordsjøen. Premier Oil Norge har 26 ansatte i Norge.

Ved utgangen av 2015 følger et estimert fremførbart skatteunderskudd, uavskrevne skattebalanser og leterefusjon tilsvarende én milliard kroner med Premier Oil Norge.

Transaksjonen vil bli finansiert gjennom eksisterende kontantbeholdning og ubenyttede kredittfasiliteter. – I tillegg til det nylig gjennomførte kjøpet av Svenska Petroleum Norge, er kjøpet av Premier i Norge en tilvekst som ytterligere understreker vår sterke tro på, og forpliktelse til norsk sokkel, sier adm. direktør i Det norske Oljeselskap, Karl Johnny Hersvik.

Det norske Oljeselskap ASA er et fullverdig oljeselskap med aktivitet innen leting, utbygging og drift på den norske kontinentalsokkelen. Det norske Oljeselskap er operatør for det produserende Alvheimfeltet og for utbyggingen av Ivar Aasen-feltet. Selskapet er også partner i Johan Sverdrup-feltet. Det norske Oljeselskap har en aktiv letevirksomhet på norsk sokkel og en ambisiøs strategi for fortsatt vekst. Hovedkontoret er lokalisert til Trondheim med kontorer i Stavanger, Oslo og Harstad.