Forrige uke tok nederlandske Vroon Offshore Services over VOS Pace.

Vroon tar over VOS Pace


Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nederlandske Vroon Offshore Services tok over ‘VOS Pace’ 5. februar 2015. Dette er det første i en serie på seks PX121-designede plattform forsyningsfartøy.

Skipet er bygd på Cosco Guangdong Shipyard i Kina. Skipene vil bli levert til Vroon i løpet av 2015 og 2016. Alle er tiltenkt arbeid i europeiske farvann.

PX121-designet ble først introdusert til markedet i 2010, da BSI kontraherte to skip for bygging ved Ulstein Verft. I dag er det kontrahert totalt 30 skip av dette designet for bygging over hele verden.

Skipene har en lengde på 83,4 meter og bredde på 18 meter. De har et lastedekk på 850 kvadratmeter og lastekapasitet på 4120 tonn (dødvekt). De har også den patenterte X-BOW-skroglinjeformen som gir reduserte og mykere bevegelser ved røffe værforhold. Dette er både operasjonelt og drivstofføkonomisk en fordel for operatøren, samtidig som det gir bedre komfort og sikkerhet for mannskapet.

Med gode tankkapasiteter, arrangert med hensyn til fleksibilitet og segregering, er dette flerfunksjonelle skip som vil være ypperlige for mange typer forsyningsoppdrag. Både skrog og fremdriftssystem er bevisst valgt for å være svært godt egnet for Nordsjøen og nord-Atlanteren.

Skipene tilfredsstiller blant annet krav til Clean Design, har behandlingssystem for ballastvann, og er klargjort for brannslokking, ABS-klasse FFV1. Ut over de vanlige tankene for olje, vann og borevæsker har skipene fire rustfrie tanker klassifisert for å laste lettantennelige væsker, som for eksempel metanol.

[gallery ids="15048,15049,15050"]