Kristian Siem til venstre. Arkivbilde fra dåpen av "Siem Emerald".

Taper to millioner dollar på salg av to skip

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rederiet Siem Shipping Inc. som kontrolleres av den London-bosatte ex-norske rederen  Kristian Siem er i ferd med å selge sine to minste og eldste kjøleskip for fem millioner dollar per skip.

Gjennomføres salget vil det gi et regnskapsmessig tap på samlet to millioner dollar. Det Oslo Børs noterte rederiet vil ifølge en børsmelding bokføre tapet på 2014-regnskapet.

Det er de to skipene MS «Chile Star» og MS «Uruguay Star» som nå er i ferd med å bli solgt. MS «Chile Star» ventes å bli levert til ny eier allerede i inneværende uke, mens MS «Uruguay Star» ventes levert til sin nye eier i begynnelsen av februar i år.

Netto salgssum vil ifølge rederiet inngå som arbeidskapital i selskapet.

Siem Shipping Inc. har etter salget av de to skipene en flåte på 30 kjøleskip som markedsføres gjennom Star Reefers. Merkantil drift skjer vesentlig fra London, men rederiet har også kontor i Oslo. Rederiet har også management og teknisk drift av en flåte roll/on-roll off bilskip på vegne av Siem Car Carriers AS som i tillegg er engasjert med faste seilinger innen break bulk traden.