Casco bestiller hotellskip designet av Ulstein

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ulstein sitt nederlandske designselskap Ulstein Sea of Solutions (USOS) har skrevet designkontrakt på “CASCO Enabler”, et hotellskip for 800 personer der komfort står i høysetet. Kunden er Casco Offshore, et datterselskap av TMA Group. Med denne kontrakten, som basert på Deepwater Enabler-designet (SX102), går Ulstein igjen inn i et nytt offshore-segment.

Deepwater Enabler-designet er videreutviklet i tett samarbeid med Casco. Mye fokus har blitt lagt på investerings- og driftskostnadene for kunden. Det samme gjelder behovene innenfor sikkerhet, evne til å holde posisjon (DP3), komfort for mannskapet og logistikk om bord. Resultatet er et skip som er kommersielt svært attraktivt for eieren, og som vil gjøre det svært konkurransedyktig så fort fartøyet er levert mot slutten av 2016.

Skipet er designet for å gi personellet om bord lett tilgang fra arbeidet og til boligområdene. Det er utviklet mest mulig effektiv logistikk på både tjenester og forsyninger. Fartøye skal være unikt ved at det har separat boligområde, fellesområde og arbeidsområde. Det har et indre atrium som gir dagslys i de fleste lugarene, og vil ha europeisk standardutrusting i alle boligområdene.

Komforten for alt personell om bord skal videre være forbedret ved at det er frittstående eksosrør som er fysisk fjernet fra boligområdene slik at det ikke blir noe støy forårsaket av kontakt mellom strukturene. Skipet tilfredsstiller DNV sin klassenotasjon Comfort Class.

Nybygget skal utstyres med en teleskopisk gangbro som gir trygg og god overføring av personell til plattformene. En offshorekran med løftekapasitet på 50 tonn ved 16 meters utstrekk vil plasseres styrbord akter. Kranfundamentet og integreringen i skroget er forberedt for en fremtidig oppgradering til en 500-tonnskran. Skipet skal også utstyres med FiFi-system klasse 1.

Det nye fartøyet får en lengde på knappe 145 meter og bredde på 33 meter. Service speed vil være ca. 12 knop. Totalt skal det installeres 6 x 4750 kW genset.