Aeron skal levere HVAC-løsninger til to nye avanserte seismiske skip for PGS

Aeron med første oppdrag i Japan

AF-selskapet Aeron har sikret seg sitt første oppdrag i Japan. Selskapets energieffektive HVAC-løsninger skal benyttes når Mitsubishi bygger to nye avanserte seismiske skip for PGS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Aeron har inngått intensjonsavtale med Mitsubishi om leveranse av komplette HVAC-(Heating, Ventilation & Air Conditioning) løsninger. Avtalen omfatter leveranse til to skip med opsjon på ytterligere to. Verdi på avtalen er ca. 20 MNOK eks opsjon. Leveransen vil foregå frem til 2013.

Det Flekkefjordbaserte selskapet Aeron har bygget opp spisskompetansen innen HVAC løsninger til skipsindustrien. De største kundene er større norske verft, men selskapet har en stor del av sine leveranser til utlandet. Selskapet er en del av AF Gruppens energisatsning hvor forretningsideen er å levere smartere, mer energieffektive tekniske løsninger for bygg, industri, marine og offshore.
- Dette er en anerkjennelse av vår kompetanse innenfor HVAC-løsninger til moderne offshore skip. Vår kompetanse på systemer som bidrar til økt driftssikkerhet, bedre inneklima og effektiv energibruk, har ført til at Aeron har tatt en ledende posisjon i det norske markedet. Med denne avtalen har vi fått en fot innenfor et viktig og stort marked i Japan, sier Fred Arve Normann, adm. direktør i Aeron.