«Fosnasund».

Hybridfartøyet «Fosnasund» er overlevert

Salthammer Båtbyggeri overleverte hybridfartøyet «Fosnasund» tirsdag 25. april 2023, til Abyss. Dette er det fjerde fartøyet Salthammer Båtbyggeri har levert til Abyss etter kontraktinngåelse i desember 2020.

«Fosnasund» er en CoastCat25EH designet av Tomra Engineering, med en største lengde på 24,8 meter og en bredde på 13 meter.

Fartøyet har en stor batteripakke og er utstyrt med innredning for syv personer, 60t dekksvinsj, platelås fra Ocein, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 170 m2.

En glede

Dette fartøyet styrker ytterligere Salthammer Båtbyggeri AS sin posisjon som en ledende leverandør av teknologisk avanserte hybridfartøy.

Samarbeidet mellom ABB, verft og rederi har vært tett for å levere den beste løsningen, i møte med nye krav og forventninger til den grønne omstillingen i oppdrettsnæringen.

Fartøyet har en stor batteripakke og er utstyrt med innredning for syv personer, 60t dekksvinsj, platelås fra Ocein, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 170 m2.

Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet, uttaler i en pressemelding at det er en glede å samarbeide med Abyss, og at erfaringen fra drift som rederi har vært med på å utvikle fartøyet til et arbeidsverktøy som rederi og mannskap kan leve og arbeide trygt og effektivt med i mange år fremover.

Det flotteste fartøyet

Abyss' administrerende direktør, Victor Jensen, er meget fornøyd med «Fosnasund» og opplyser at Abyss i 2022 har anskaffet ni nye båter, deriblant fire nybygg. Han uttaler:

- Dette er nok den flotteste. «Fosnasund» er et spesielt kraftig og robust fartøy, og jeg kjenner ikke til fartøy på denne størrelsen med tilsvarende stabilitet og krankapasitet. Båten er i tillegg fullspekket med utstyr og oppdatert teknologi for å gjøre servicearbeid trygt for mannskapet, effektivt for kunden og bærekraftig for miljøet.

Fartøyet seiler nordover til Abyss' hovedbase i Kristiansund for klargjøring, og vil være tilgjengelig for oppdrag innen kort tid.

Salthammer Båtbyggeri AS takker Abyss AS for tilliten og samarbeidet, og ser frem til å levere flere avanserte og skreddersydde løsninger til oppdrettsnæringen i årene som kommer.