Lanserte bærekraftrapport for maritim næring

Sjef for FNs Global Compact Lise Kingo, H.K.H Kronprins Haakon, Rederiforbundets Strula Henriksen og Dr. Maria Gjølberg, DNV GL. Foto: Andrea Bærland

Norges Rederiforbund og DNV GL benyttet Global Outlook-konferansen i Oslo til å overrekke rapporten Sustainable Development Goals: Exploring Maritime Opportunities.

Rapporten ble overlevert til H.K.K Kronprins Haakon og Lise Kingo, sjef for FNs Global Compact. Kingo sa hun gledet seg til å ta

Rapporten, som er utarbeidet av DNV GL på bestilling fra Rederiforbundet, tar for seg fem ulike områder den maritime næringer kan jobbe med for å oppfylle FNs bærekraftmål.

-Havet representerer livet på jorden og er avgjørende for velstand, vekst og trivsel, sier Sturla Henriksen, administrerende direktør i Norges Rederiforbund. Vi må øke vår kunnskap om havet og bruke ressursene på en mer bærekraftig måte. Vi trenger også mer miljøvennlig transport med effektive skip som seiler på de blå hav. Dette er en forutsetning for at verden skal ha en bærekraftig økonomisk vekst til fordel for en økende verdensbefolkning, sier Sturla Henriksen, administrerende direktør i Rederiforbundet på forbundets hjemmesider.

-DNV GL er veldig stolt over å ha bidratt til denne rapporten. Med denne rapporten kan flere bedrifter og organisasjoner finne praktiske og handlekraftige tiltak for å fremme sine virksomheter på en måte som direkte støtter bærekraftig utvikling, og FNs Agenda 2030, sier dr. Maria Gjølberg fra DNV GL som ledet arbeidet med rapporten.

 

 

DEL