Det første egenproduserte design fra Viknaslipen. Illustrasjon: Innovation JBL
Det første egenproduserte design fra Viknaslipen. Illustrasjon: Innovation JBL

Ny kontrakt til Viknaslipen

Viknaslipen AS inngikk tidligere i vinter kontrakt med den lokale fiskeren Odd Kristian Myhre om bygging av en 15 meter lang og sju meter bred fiskebåt rigget for garn og not.

Publisert

Båten skal bygges fortløpende med planlagt overlevering i mai 2022. BN 59 får navnet «Havblomst» og er ment å erstatte båten med samme navn som ble leverte til Myhre i 2008.

Båten er første prosjekt med eget design som er utført av Innovation JBA AS i Trondheim.

Odd Kristian Myhre driver fiske sammen med sønnen Olav, og de omtaler det nye designet som spenstig.

– Dette er fremtidens design, og verftet er både løsningsorientert og fremoverlent når de lanserer denne nye typen båt. Setter man opp drivstofforbruk mot fart er det en betydelig miljøgevinst, mener Odd Kristian Myhre.

Løsningen med halvshelter er midt i blinken for redernes drift, vinterfiske med garn utføres under shelterdekket, og båten er romslig nok til å lagre utstyr ombord. 

– Mørke, kulde, snø og regn betyr ikke så mye lenger. Vi får god plass for å ta med både lærling og skoleelever. Vi regner med å ha et mannskap på tre pluss lærling, men vi får lugarer nok til seks personer, sier Olav Myhre.

- Dette blir min tredje båt fra Viknaslipen siden 2008, så det sier seg selv at vi er fornøyde med både produkt og service, avslutter Odd Kristian.