Onsdag skal «Statsraad Lehmkuhl» i dokk i Bergen

Nå går Statsraaden i dokk

Onsdag ettermiddag går «Statsraad Lehmkuhl» i tørrdokk på Laksevåg for oppgraderinger og vedlikehold.

Bak seg har hun en travel sommersesong. Med mange seilaser i inn- og utland, har hun knapt nok vært hjemme i Bergen siden returen fra jordomseilingen One Ocean Expedition i april. 

Under verftsoppholdet, som varer ut året, skal blant annet toalett- og dusjfasilitetene for toktmannskapet bygges om, og stålplater skiftes og klinkes. 

Kostnadene er beregnet til 25 millioner.

 – Vi har spart opp til dette, og verftsoppholdet i høst dekker vi på egen kjøl av oppsparte midler, sier direktør Håkon Vatle i en pressemelding.

– Ved å velge Laksevåg verft bidrar vi til å ta vare på norske håndverkstradisjoner og lokale arbeidsplasser. Det er viktig for oss, legger han til.

Neste år skal «Statsraad Lehmkuhl» tilbake på verft, da for massive oppgraderinger. Fra april til september i 2024 skal blant annet hele riggen tas ned.

– Dette er spennende tider for skipet, ikke minst med planene våre for en ny, stor ekspedisjonen i 2025 - 2026. Da skal vi blant annet følge i Roald Amundsens fotspor og seile gjennom Nordvestpassasjen, sier Vatle.

«Statsraad Lehmkuhl» starter inndokking onsdag kl.13:30. Hele prosessen, til dokken er tømt for vann, er beregnet til om lag fire timer.