Statoil deler ut kontrakt til syv PSVer

M/S “Sjoborg” av Havyard 833 PSV design.

I likhet med SolstadFarstad og Havila kan Dof, Skansi Offshore og Ugland glede seg over kontrakter med Statoil denne uken. 

Dof-fartøyene «Skandi Flora» og «Skandi Mongstad» skal inn på femårige kontrakter med selskapet, og har opsjon på ytterligere 5 x 1 år.

«Skandi Flora» skal jobbe mot Statoils forsyningsbase Dusavik, mens «Skandi Mongstad» skal jobbe mot Statoils base på Mongstad. Også færøyske Skansi Offshore skal ha sitt fartøy M/V «Sjoborg» på femårig kontrakt ved Mongstad, mens Uglands «Juanita» har en treårig kontrakt for Mongstad base.

Av de tidligere nevnte kontraktene for SolstadFarstad og Havila, kan Statoil opplyse at «Havila Foresight» skal til Mongstad, «Havila Charisma» til Florø og «Far Searcher» til Kristiansund.

– Ingen av fartøyene som har fått kontrakt har i dag batteridrift eller muligheter for landstrøm, men dette vil bli installert, og NOX-fondet er en viktig støttespiller og bidragsyter for rederne i arbeidet med å installere batterier, skriver Statoil i en pressemelding. 

Med disse nye kontraktene i havn har Statoil 16 forsyningsfartøyer på kontrakt med 10 forskjellige rederier.

DEL