MV «Titran» er eid av Berge Rederi
MV «Titran» er eid av Berge Rederi

Manglet rekkverk - Mann falt over bord og døde

Statens Havarikommisjon har lagt frem sin rapport etter dødsulykken om bord på MV «Titran» i mars i år. Et lite hensiktsmessig design får deler av skylden for ulykken.

Publisert

Skipet var på vei fra Florø til et fabrikkanlegg på Halsa i Meløy kommune da en fra dekksmannskapet falt over bord, da han skulle gå ned fra lukedekket til hoveddekket. Ingen av de andre mannskapene om bord oppdaget selve hendelsen, og det er anslått at det tok omtrent 20 minutter før det ble slått alarm.

Kort tid etter det ble oppdaget at kadetten var borte ble redningsetatene varslet, og kapteinen tørnet fartøyet. Da det var usikkerhet rundt tidspunkt for når kadetten falt over bord, ble søket innledningsvis satt for langt nord. Det var fint vær og 4-5 grader i sjøen da ulykken skjedde.

Først etter rundt to timer ble korrekt tidspunkt fastslått via fartøyets CCTV-opptak, og søket med fartøy ble satt lengre sør der kadetten hadde falt over bord. Ulykken skal ha skjedd rundt klokken 11 og klokken 19 samme kveld gikk søket over til å leter etter en antatt omkommet person. Det ble gjort funn av både kjeledress og vernesko, men forulykkede ble ikke funnet.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Skipsrevyen.no Pluss Personlig

Du får: Skipsrevyen.no Pluss-saker

199,-

per måned. Første måned 4,-

KJØP

Skipsrevyen.no Pluss Personlig

Du får: Skipsrevyen.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Skipsrevyen.no Pluss Bedrift

Du får: Skipsrevyen.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP