Skipsteknisk designer miljøvennlig pelagisk frysetråler for nederlandske eiere

Skipsteknisk i Ålesund melder i en pressemelding at de har landet kontrakt på å designe en 111,5 meter lang frysetråler for et nederlandsk rederi.

- Skipsteknisk er stolte av å kunngjøre at vi har blitt valgt til å designe en ny generasjon miljøvennlige, pelagiske frysetrålerfartøy med høy kapasitet for det nederlandske selskapet Vikingbank, et datterselskap av Parlevliet & Van der Plas (P&P), som opererer fra Katwijk, Nederland, skriver selskapet i meldingen.

Det nye fartøyet av ST-192 design vil erstatte den større KW-174; «Annelies Ilelena» (ex. «Atlantic Dawn»), når hun skal settes i drift vinteren 2024-25.

Nybygget er bygg nr. 1119 ved verftet Tersan i Tyrkia, hvor stålkuttingen allerede er i gang.

To propeller

Fremdriftsmaskineriet er arrangert med to propeller og blir utstyrt med svært drivstoffeffektive motorer fra Wärtsilä. Det avanserte elektriske systemet om bord inneholder en utstrakt bruk av frekvensomformere som besørger redusert energibehov i alle ledd.

Det nye fartøyet vil bli utstyrt med renseteknologier ved hjelp av scrubbere og selektive katalysatorer, noe som reduserer utslipp av partikler og klimagasser til miljøet til det laveste mulige nivå i dag.

Med et mannskap på opptil 60 personer vil fartøyet operere over hele verden. Hun vil rette seg mot pelagiske arter som sild, sardiner, makrell, hestemakrell og kolmule. All fisk skal fryses om bord og er i sin helhet tiltenkt konsum-markedet.

- Vi er veldig takknemlige for at Parlevliet & Van Der Plas igjen tildelte dette interessante oppdraget til oss, vel vitende om at dette vil bli nybyggprosjekt nummer fire i P&P Group’s flåtefornyelse, designet av Skipsteknisk, står det i meldingen.