Juha Koskela i ABB (t.v.) og Knut Ørbeck-Nilssen i DNV GL fjernsignerer en samarbeidsavtale for å akselerere digitaliseringen i maritim industri. Foto: ABB.

Samarbeider om et digitaliseringsveikart

DNV GL og ABB har signert en ny intensjonsavtale om å akselerere digitaliseringen i den maritime industrien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Avtalen ble fjernsignert av Knut Ørbeck-Nilssen, Maritime konserndirektør i DNV GL, og Juha Koskela, administrerende direktør for ABBs marinevirksomhet, i en online seremoni, kommer det frem i en pressemelding. 

ABB og DNV GL vil samarbeide om et "Digitaliseringsveikart" for å undersøke hvordan den maritime industrien kan dra nytte av større tilgjengelighet av data, sammenkobling av systemer, dataanalyse og nye teknologier som AI (kunstig intelligens) og maskinlæring.

Nye muligheter for kunder

Selv om DNV GL og ABB har sammen over to hundre års erfaring i den maritime sektoren, har begge vært blant de raskeste til å se nytten av nye, digitale teknologier for å hjelpe rederne og operatørene over hele verden med å optimalisere fartøyets ytelse, forbedre kvaliteten og levere sikrere og mer bærekraftige operasjoner.

- COVID-19 har fått oss til å gjennomføre signeringen på en annen måte. Selv om vi ikke kunne møtes personlig, er det likevel en stor glede å samarbeide med ABB, sier Knut Ørbeck-Nilssen i DNV GL.

Ørbeck-Nilssen har allerede uttalt tdligere at krisen som dette har potensial til å utløse mye innovasjon og nye ideer i hele den maritime verden.

- Dette fører igjen til en renessanse for hele industrien. Hos DNV GL har digitalisering drevet mange av de nye tjenestene og prosessene vi har jobbet med for å hjelpe våre kunder og forbedre tjenesteleveransen. Å samarbeide med ABB om denne trenden kan hjelpe oss med å forklare potensialet i hele bransjen.

Administrerende direktør for ABBs marinevirksomhet Juha Koskela sier at  gjennom samarbeidet med DNV GL om de neste steg i skipsfartens digitale reise ser de frem til å åpne nye muligheter for kunder.

- Vi vil gi kundene våre muligheten til å oppnå økte gevinster innen sikkerhet, effektivitet og bærekraft gjennom digitalisering, påpeker han.

Nye produkter og tjenester

En planlagt serie workshops vil starte utviklingen av veikartet og ABBs og DNV GLs samarbeid for å frigjøre fordelene med nye, digitale teknologier og dataanalyse, så vel som mål og standarder, som kan bidra til å utvikle og forbedre nye og eksisterende produkter og tjenester.