«Bow Orion»
«Bow Orion»

Utvider flåten med seks nybygg

Med dette øker selskapet til totalt tolv nybygg på 25-40.000 dwt på langsiktige time charter og pool-avtaler som blir levert mellom 2024 og 2027. 

Publisert Sist oppdatert

Avtalene representerer en videreføring av Odfjells langvarige samarbeid med japanske skipsredere og skipsverft, står det i pressemeldingen fra selskapet.

Denne siste serien med seks nybygg skal bygges ved flere verft i Japan og er planlagt levert fra 2026 til 2027. 

To av skipene er 40.000 dwt kjemikalietankere i rustfritt stål med 28 tanker, mens de fire andre er 25-26.000 dwt med 24 tanker.  Alle skipene kan frakte et bredt utvalg flytende produkter og kjemikalier. 

Skipene vil bli en del av Odfjells globale virksomhet gjennom en strategisk kombinasjon av langsiktige time charters og pool-avtaler.

Avtalene er inngått på attraktive nivåer, og Odfjell har kjøpsopsjoner på fartøyene som er på time charter, skriver de. 

Administrerende direktør Harald Fotland.
Administrerende direktør Harald Fotland.

- Disse avtalene styrker sammensetningen av flåten vår betydelig og bekrefter vekstambisjonene våre. Samarbeidet mellom verft og eier, leverandører og vårt team har gitt skreddersydde skip som er bærekraftige, effektive og kostnadseffektive, sier administrerende direktør Harald Fotland.

- Denne kombinasjonen gjør det mulig for oss å fortsette å levere topp service til våre kunder og optimalisere driften uten å gå på kompromiss med vårt arbeid med dekarbonisering. Vi introduserer moderne og sofistikert tonnasje på en kapitaleffektiv måte.

Tilskuddet av disse avanserte fartøyene er et skritt i selskapets plan om flåtefornyelse. Odfjells flåte er for øyeblikket anerkjent som den mest energieffektive innen deep-sea kjemikalietanksegmentet. Selskapets eksperter har spilt en nøkkelrolle i skipsdesignprosessen for å sikre at disse nybyggene er så fremtidsrettede som mulig.