«Sunny Lady»
«Sunny Lady»

«Sunny Lady» skal ta offshoreoppdrag

Ross Offshore har inngått avtale med Teige Gruppen om bruk av fiskebåten «Sunny Lady» til offshoreaktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen vil i første omgang bestå av charter for sommeren 2023 der «Sunny Lady» skal benyttes til utførelse av en rekke arbeidsoppdrag for Ross Offshore.

Partene legger opp til et langsiktig samarbeid, heter det i ei pressemelding fredag.

Mulig med helårsdrift

Konsernleder i Teige Gruppen, Sigurd Teige, er svært tilfreds med samarbeidsavtalen som nå er på plass:

– Både gjennom design og utrusting er «Sunny Lady» tilpasset til å kunne operere innen enkelte offshoresegment og dermed kunne ha en aktivitet som gjør det mulig med helårsdrift for mannskap og rederi, sier Teige i pressemeldinga.

Han legger til at Ross Offshore er en betydelig og stor aktør i dette markedet, og det er gledelig å kunne få i havn denne avtalen.

«Sunny Lady» ble levert i slutten av 2022, og er med en lengde på 86 meter og bredde på 18,9 meter en av Norges største fiskebåter.

Økende etterspørsel

Jarle Vespestad i Ross Offshore sier i pressemeldinga at de har sett en økende etterspørsel på selskapets modell for det han kaller "site survey management":

– Markedsbalansen i dette segmentet er i dag svært stramt, og for å øke kapasiteten innenfor havbunnsundersøkelser er det gledelig at vi har inngått et samarbeid med bruk av multifunksjonsfartøyet «Sunny Lady», sier han.