Robin Johansen, Moen Marin – Hege Storheil og Vebjørn Johansen Nova Sea Aquaservice

Nytt servicefartøy til Nova Sea

Jobben med grønn omstilling fortsetter for Nova Sea. Datterselskapet Nova Sea Aquaservice har signert og bestilt et nytt hybrid servicefartøy med stor batterikapasitet i fra Moen Marin.

Fartøyet, en NabCat 1512 HYB skal overleveres i oktober 2024. Båten har en batteripakke på hele 940 kWh som muliggjør at fartøyet kan operere helelektrisk både i transitt og i anleggene. Båten har i tillegg en solid kranpakke, fire lugarer og er fullspekket med topp moderne utstyr for trygge og effektive servicejobber.

Moen Marin leverer arbeidsfartøy til havbruksindustrien og har de siste ti årene levert over 270 arbeidsfartøy til fiskeri- og akvakulturnæringen i Norge og utlandet, hvor mer enn 60 kontraherte fartøyer med hybrid fremdrift. Selskapets strategi er å vise vei innenfor bærekraftig utvikling av næringen, noe som har ført til at Moen Marin standardisere på hybrid fremdrift for alle sine nybygg i 2021. 

- Vi er stolt og ydmyk over å bli valgt som leverandør av Nova Sea Aquaservice, og vi gleder oss enormt til å overlevere dette flotte fartøyet. Spesifikasjon på fartøyet er utviklet sammen med Nova Sea Aquaservice med Hege Storheil i spissen, så vi er trygge på at dette blir en arbeidsplass å være stolt av sier salgssjef Nord-Norge i Moen Marin, Robin Johansen.

- Selskapet ser frem til å fortsette den gode dialogen vi har hatt med Moen Marin i prosessen rundt valg av fartøy og utsyr frem til ferdigstillelse og overtakelse i 2024. Med arbeidsmiljø og kunde i fokus, gleder vi oss masse til å kunne ta i bruk en båt med stor batteripakke og dekksplass samt gode kran kapasiteter. Vi har stor tro på dette fartøyet i vårt servicearbeid fremover sier daglig leder i Nova Sea Aquaservice, Hege Storheil.

Hoveddata:

NabCat 1512 HYBRID

Moen Marin

Dimensjoner: 

Total lengde: 14.9 m, bredde: 12,0 m

Kapasiteter:

Kran kapasitet:

Dekkskran 1 : PK 150002MH

Dekkskran 2 : PK 41002(M)G

Capstan 1 : 8 tonn

Capstan 2 : 5 tonn

Capstan 3 : 5 tonn

Mekon Lavtrykks vaskesystem 

Maskineri:

Batteripakke: ZEM Energy 940 kWH

Fremdrifitsmaskineri : 2 x Danfoss Editron Permanent el.motor 332 kW

Gir og properl : Kumera/Helseth KMG-270 – 4H90-Kontraroterende

Generatorkapasitet : 2 x Volvo D13 MH Genset. 380 ekW

Besetning:

Utrustet for 6 manns besetning

Lugarer : 2 enkeltmannslugarer og 2 dobbellugarer