Foto fra samling i Singapore tidligere i år.

Søker maritime traineer til 2024

Så langt er 11 ledende, maritime bedrifter med på traineeprogrammet fra august 2024.

Publisert

– Norge har alltid vært en verdensledende sjøfartsnasjon, og vi leder an i utviklingen mot nullutslipp. Maritime Trainee-programmet samler unge folk med ulike bakgrunner og jobber, slik at de kan bli kjent og lære på tvers av fagfelt. Programmet gir en unik mulighet til å tilegne seg verdifull erfaring, sier Karin Gjerløw Høidahl, leder for kompetanse, rekruttering og utdanning i Norges Rederiforbund.

Maritime Trainee er et management trainee-program for nyutdannede masterkandidater med utdanning innen økonomi, teknologi, IT eller juss.

 Programmet er i regi av Norges Rederiforbund og drives i samarbeid med Menon Economics. 

– Som trainee får du arbeidserfaring hos et bransjeledende selskap samtidig som du deltar på fem akademiske både i Norge og utlandet, som i London og Singapore. Hovedmålet med samlingene er å få kunnskap og innsikt i alle deler av den maritime klyngen, og på tvers av havnæringene, sier Gjerløw Høidahl. 

Fremtidens maritime ledere

Traineeprogrammet varer i 18 måneder og på de fem samlingene er særlig bærekraft, teknologi og digitalisering viktige temaer. Nytt av året er sikkerhet og beredskap til sjøs, som er blitt et stadig viktigere tema for maritim næring. 

– Traineene får ledelseskompetanse, blant annet gjennom opplæring i forhandlingsteknikk, kommunikasjonsteknikk og strategisk tekning. De får rett og slett et solid grunnlag til å bli fremtidens maritime ledere og ta del i den spennende utviklingen næringen er inne i, forteller Maren N. Basso, som er prosjektleder for programmet i Menon Economics.

Du får både en jobb og mentor 

- Som Maritime Trainee får du muligheten til å jobbe som trainee i et maritimt selskap, og du får fast jobb etter traineeperioden. Du får også en mentor med erfaring fra industrien. 

Så langt er 11 ledende, maritime bedrifter med på traineeprogrammet fra august 2024. Odfjell Drilling har vært med i totalt ti kull i programmet så langt. Helge Maubach, Vice President HR forteller at deltakelse i programmet er en strategisk prioritering:

– Maritime Trainee er et svært anerkjent traineeprogram og en motivasjonsfaktor for kandidatene til å søke stilling i bedriftene som deltar i programmet. Traineene møter likesinnede, har samlinger og får et fora hvor de kan dele erfaringer og kunnskap

.