Illustrasjonen viser en foreløpig illustrasjon som ikke nødvendigvis representer det endelige produktet. Illustrasjon: LMG Marin
Illustrasjonen viser en foreløpig illustrasjon som ikke nødvendigvis representer det endelige produktet. Illustrasjon: LMG Marin

LMG Marin vant designoppdrag i Canada

LMG Marin har i en internasjonal konkurranse vunnet oppdraget med å designe inntill fem nybygg for et av verdens største fergeselskap, BCC Ferries i Canada. 

Publisert Sist oppdatert

BC Ferries fra British Colombia, Canada har nylig initiert sin plan for å erstatte de største ferger i flåten sin gjennom sitt «New Major Vessel» (NMV) program. Totalt fem - syv nybygg, hver med typisk 2200 lane-meter kjøretøykapasitet og 2100 passasjerer er planlagt.  

Som et første steg i denne prosessen, har BC Ferries nå konkludert en internasjonal konkurranse for valg av programmets skipsdesigner. Et stort antall designere mottok forespørselen og leverte sine tilbud, og hvor det norske design- og konsulentselskapet LMG Marin er nå blitt tildelt rollen. 

Designoppdraget involverer to hovedfaser. Først, en konseptdesignfase som inkluderer evaluering av fartøys hoveddimensjoner, arrangement, skrogmaterial, propulsion og energiløsning, med det overordnede mål om å oppnå et nullutslipps design ved bruk av kjent teknologi. 

Daglig leder i LMG Marin, Torbjørn Bringedal. Foto: Gustav Erik Blaalid
Daglig leder i LMG Marin, Torbjørn Bringedal. Foto: Gustav Erik Blaalid

- Beæret over å bli tildelt rollen

Konseptdesignarbeidet medfører bruk av «state-of-the-art» hydrodynamiske analyser og simuleringsverktøy, hvor LMG Marin også har intensjoner om å søke assistanse fra høyst kvalifiserte lokal BC-lokalisert kompetanse. I påfølgende fase vil en videreutvikle det konkluderte konseptdesignet til en basic design- og spesifikasjonspakke, som deretter vil bli brukt som basis for å hente fastpris tilbud fra skipsverft. 

Designarbeidet har oppstart innen juni dette år og planlagt ferdigstillelse innen tidlig 2024, deretter fulgt av en internasjonal nybygg anbudsprosess med målsetning om å oppnå operative ferger innen 2029. 

- Vi er svært oppløftet av å jobbe med LMG Marin da vi anstrenger oss for å designe moderne, innovative og bærekraftige fartøy for fremtiden, uttaler Ed Hooper, BC Ferries’ Executive Director of Shipbuilding. - Vi ønsker å designe og bygge nye skip som vil minimere vårt avtrykk på denne planeten samtidig som vi holder på vår ambisjon om å være ledende innen miljøforvaltning.

- Vi er beæret av å bli tildelt rollen som designer av den nye NMV-klassen for en av verdens største fergeoperatører. Det er et viktig og utfordrende prosjekt som kan gi oss mulighet til å implementere og oppskalere allerede utprøvd lav- og nullutslippsløsninger inn i større ROPAX fartøy, uttaler daglig leder i LMG Marin, Torbjørn Bringedal.