VARD selger datterselskap

Vard selger Vard Aqua til Imenco.

Publisert Sist oppdatert

Vard Aqua (tidligere Storvik Aqua) har hatt en sentral posisjon som produktutvikler og leverandør av utstyr til landbasert og sjøbasert havbruk siden selskapet ble etablert i 1985.

Vard Aqua har utviklet og leverer utstyr innenfor oksygentilsetting, fôring, biomassemåling, sensorer og logging, mens VARDs kjerneaktivitet er skipsbygging, skipsdesign og utvikling av høyteknologisk utstyr og løsninger til avanserte spesialfartøyer. Nå skiller de lag for at Vard Aqua skal kunne utvikle seg videre.

Vard-konsernets ledelse ønsker å legge til rette for at Vard Aqua skal videreutvikles i et faglig miljø som fokuserer på bærekraftige løsninger for havbruksnæringen på sjø og land, skriver de i en pressemelding.

Virksomheten ledes fra Sunndalsøra og har totalt 34 ansatte; 10 personer er ansatt på Sunndalsøra, 22 i Chile og 2 i Skottland.

Styreleder i Vard Aqua, Amrit Bhullar, sier det har vært viktig for VARD å finne en god og riktig eier for selskapet.

– Vi føler oss trygge på at Vard Aqua får en givende fremtid i Imenco. Vard Aqua passer godt inn i Imenco både som selskap og gjennom deres produktportefølje, strategier og mål.