«Icon of the Seas» er overlevert til Royal Caribbean.

Verdens største cruiseskip overlevert 

Totalt har det tatt 900 dager med bygging på stedet ved verftet i Turku. Nå er verdens største cruiseskip, «Icon of the Seas», offisielt overlevert til Royal Caribbean International. Over 1200 besetningsmedlemmer, arbeidere og ledere var til stede under seremonien da skipet ble overlevert fra verftet.

- I dag feirer vi ikke bare et nytt skip, vi feirer også at mer enn 50 år med innovasjon og drømmer hos Royal Caribbean har gått i oppfyllelse, sier Jason Liberty, administrerende direktør i Royal Caribbean Group i en pressemelding.

Den 27. november ønsket Royal Caribbean det etterlengtede cruiseskipet «Icon of the Seas» offisielt velkommen til sin flåte. For syv år siden ble ideen til prosjektet født, og etter 900 dager med design og konstruksjon er Icon of the Seas nå en del av Royal Caribbean.

- Å ønske «Icon of the Seas» velkommen til familien er noe vi er veldig stolte av. Det er en bemerkelsesverdig prestasjon som har tatt år for tusenvis av innovatører, ingeniører, arkitekter og designere, sa Michael Bayley, administrerende direktør i Royal Caribbean International.

Over 1200 besetningsmedlemmer, arbeidere og ledere var til stede under seremonien da skipet ble overlevert fra verftet.

Overleveringsseremonien ble holdt på Meyer Turku-verftet i Turku, hvor «Icon of the Seas» er bygget. På stedet var over 1200 besetningsmedlemmer og arbeidere, sammen med Royal Caribbean Group-sjef Jason Liberty, Royal Caribbean International-sjef Michael Bayley og Meyer Turku-sjef Tim Meyer.

- I dag feirer vi ikke bare et nytt skip, vi feirer også at mer enn 50 år med innovasjon og drømmer hos Royal Caribbean har gått i oppfyllelse, sier Jason Liberty, administrerende direktør i Royal Caribbean Group.

Nå er det tid for skipet å seile fra Turku til Cadiz i Spania, hvor rederiet skal finjustere detaljene på skipet før reisen går videre til Miami. 

- For syv år siden hadde vi en visjon om å skape den første ferien som virkelig var laget for alle slags familier og eventyrere. Vi gleder oss til jomfruturen i januar 2024, sier Michael Bayley, administrerende direktør i Royal Caribbean International.