Signerte hydrogenkontrakt til 20 millioner kroner

Prodtex AS har inngått kontrakt med Provaris Norway AS for utvikling av tank for frakt av trykksatt hydrogen, skriver Prodtex i en pressemelding.

Prodtex AS er et teknologiselskap lokalisert på Nordvestkysten av Norge. Selskapet har bygget kunnskap og kompetanse fra design og bygging av avanserte skip og utstyr innen skipsbygging og mekanisk industri. 

Provaris er den ledende utvikleren av integrerte komprimerte hydrogenprosjekter for eksport til regionale markeder.  Provaris Norway AS ble etablert i 2022 og er en del av australske Provaris Energy LTD.

- Vårt formål er å utvikle grønne hydrogenforsyningskjeder som er enkle og effektive for å muliggjøre global transport av nullkarbonenergi, heter det på Provais' nettside. 

Kontrakt til verdi av 20 millioner kroner

Prodtex og Provaris Norway AS har inngått en utviklingskontrakt som innebærer design og produksjon av en tank for transport av hydrogen på skip.

Utviklingskontrakten har en verdi på rundt 20 millioner norske kroner.

Pilottanken skal produseres i Prodtex Industri AS sin avanserte fabrikk på Fiskå.

Når pilottanken er testet og sertifisert, vil det bli satt opp en større og permanent produksjonslinje i fellesskap med Provaris for å levere store hydrogentanker.