Hurtigbåt og servicebåt kolliderte

Hurtigbåten «Tyrhaug» kolliderte med servicebåten «Frøy Loke» utenfor Smøla onsdag ettermiddag. 

Publisert Sist oppdatert

Ifølge lokalavisen Tidens Krav skal flere båter være på vei mot ulykkesstedet, blant annet ferjen «Smøla» og redningsskøyta. 

Kollisjonen skal ifølge VG ha skjedd 100-200 meter fra land. Fire personer er meldt å være lettere skadd. Alle de 31 passasjerene om bord skal være fraktet til land med en Losbåt. Det var et mannskap på fire om bord i servicebåten.

Tonje Foss, administrerende direktør i Frøy bekrefter til Skipsrevyen at det er deres servicefartøy, «Frøy Loke», hurtigbåten har kollidert med.

- Vi jobber med å få oversikt over skadeomfang på personell og fartøy, sier hun i en kommentar.

Sammenstøtet skal ha skjedd i Trondheimsleia. 

– Vi jobber med å skaffe oss oversikt over skadeomfang. Det er ikke registrert alvorlige fysiske personskader hos vårt mannskap. Vårt viktigste fokus nå er å se til at alle personer har det bra og følge opp våre medarbeidere på best mulig vis, sier Anders Gåsø, Head of Service and Sea Transport i Frøy ASA

Ambulansehelikopter og redningshelikopter er på vei. Skadeomfanget er ukjent, men den ene båten har skade i skroget.

Hovedredningssentralen koordinerer oppdraget.

Fire personer skal ha blitt skadd i ulykken. Den ene var ifølge NRK bevisstløs med hodeskader og er fraktet til St.Olavs Hospital i Trondheim i helikopter.

Ingen er livstruende skadet. 

MS «Tyrhaug» ble levert i 2014 fra Brødrene Aa. Fartøyet er 40.8 meter langt og 10,8 meter bredt og har plass til 275 passasjerer. Den har en servicefart på 34 knop.