Foto: Hoyer Drives & Controls.

Hoyer Motors investerer i VFD

Lavere energiforbruk og mer presis styring av hastighet og moment er bare noen av fordelene ved å bruke en frekvensomformer til å kontrollere en elektrisk motor. Nå lanserer Hoyer en ny produktgruppe: Hoyer Drives & Controls.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De seneste årene har interessen for frekvensomformere – også kalt VFD (Variable Frequency Drives) har økt jevnt innenfor den maritime sektoren. Og med god grunn. Lavere energiforbruk, bedre kontroll og mer intelligent drift er bare noen av fordelene ved at en elektrisk motor drives av en frekvensomformer.

Nå kan Hoyers kunder få en totalløsning med motor og frekvensomformer via den nye produktgruppen: Hoyer Drives & Controls.  

"Vi ser at etterspørselen etter totalløsninger med elektriske motorer og frekvensomformere har vokst blant kundene våre de siste årene. Fokuset på energioptimalisering har økt, særlig på området for våre kjerneapplikasjoner som ventilasjon og pumper. Med Drives & Controls har vi forent ressursene og kompetansen vår, og vi kan nå gi kundene våre optimal service gjennom hele prosessen", sier CCO Ketil Vesterlund hos Hoyer Motors.

Samarbeid med ledende produsenter

Hoyer har tidligere arbeidet sammen med strategiske kunder for å velge frekvensomformere. Erfaringen man har fått fra dette, danner nå grunnlaget for Hoyer Drives & Controls. I samarbeid med tre utvalgte partnere – Schneider Electric, Danfoss Drives og Kostal, tilbyr Hoyer komplette motor- og VFD-løsninger. Ett eksempel er fullintegrerte løsninger som er klare for bruk ved levering. Motorene leveres med de riktige kablene, filtrene og platene for installasjon, og frekvensomformeren er allerede kalibrert og faset inn med motoren.

"Tidligere måtte kundene våre kjøpe en motor fra Hoyer Motors og en frekvensomformer fra en annen leverandør. Dette innebar at de selv var ansvarlig for å installere og teste den endelige løsningen. Nå kan vi levere en totalløsning som er klar til bruk. Hoyer er det eneste kontaktpunktet for bestilling, levering og idriftssetting", sier Ketil Vesterlund.

Baner vei for intelligente løsninger

Samtidig bidrar også den økte bruken av frekvensomformere til å bane veien for mer intelligente løsninger. Sensordata og tilbakemeldinger fra applikasjonen kan samles inn i omformeren og brukes til autonom drift og prediktivt vedlikehold.

"Ved å registrere data via frekvensomformeren kan man få bedre innsikt i applikasjonen. Dette gir for eksempel bedre muligheter for kommunikasjon mellom de ulike grensesnittene og applikasjonene", sier Ketil Vesterlund.

Hoyer Motors vil vise frem en VFD-løsning på Nor-Shipping i Oslo i juni.

Hoyer Drives & Controls – fakta

 

Med etableringen av Hoyer Drives & Controls kan Hoyer Motors nå levere en totalløsning som dekker både motor og frekvensomformer.

Kombinerte motor- og VFD-løsninger fra 0,37–1800 kW tilbys.

Fokus er på OEM-løsninger, der VFD enten er integrert med motoren, leveres som en egen, frittstående enhet med høye beskyttelsesklasser (IP) eller er montert i kabinett.

Hoyer Motors arbeider sammen med ledende produsenter av frekvensomformere: Schneider Electric, Kostal Inveor og Danfoss Drives.