Tonje Garvik og forloveden Lene Sleperud.
Tonje Garvik og forloveden Lene Sleperud.

- Maritim bransje trenger homofile forbilder

Tonje Garvik (33) har arbeidet i den maritime næringen i åtte år. Mandag holdt hun innlegg under Nor-Shippings “Woman at the helm”. Presentasjonen dreide seg i størst grad om det å være homofil i et arbeidsmiljø, men mest av alt å være homofil mann i et mannsdominert miljø - og hvordan kvinner i industrien er viktig for å feminisere og åpne opp for mer feminine verdier og “mykere” samtaler.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at den maritime næringen er en mannsdominert bransje. I juni 2022 forsøkte Skipsrevyen å rette fokus mot homofile i bransjen i anledning Pride 2022, uten å lykkes med intervjuobjekter for anledningen. Ifølge forfatter, influenser, salgsdirektør i Zaptec og tidligere Farmen-deltaker Tonje Garvik (33), skyldes ikke mangelen på intervjuobjekter at det er mangel på homofile i næringen.

- Om du ser på fotballverdenen er det ikke flere enn én spiller som har kommet ut som åpen homofil - og det er i Australia, om jeg ikke husker feil. Med tanke på statistikk er det ikke troverdig at det kun finnes én homofil fotballspiller… Det samme gjelder for den maritime næringen. Jeg kjenner og vet om mange homofile i bransjen etter åtte år i den maritime næringen selv, men flere at de uttaler at de aldri vil våge å komme ut av skapet, sier Garvik

Flere kvinner til næringen vil kunne skape endring

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk