Fra venstre: Statsforvalter Else-May Norderhus, CTO Havila Shipping Svein Rune Smådal, administrerende direktør i Havila Shipping, Njål Sævik, Havila-kaptein og prisvinner, Inge Eriksen, Marit Eriksen og COO i Havila Shipping Rune Smådal.

Inge Eriksen ble tildelt medalje for redningsdåd

Etter en dramatisk redningsaksjon da lasteskipet «Heiko» sendte ut mayday-signal under en orkan i 2018, fikk Inge Eriksen tirsdag denne uken tildelt medalje for sin redningsdåd.

Publisert Sist oppdatert

Inge Eriksen fikk medalje fra Statsforvalteren i Møre og Romsdal, Else-May Norderhus, for sin redningsdåd i 2018.

Det var orkan, og lasteskipet «Heiko» sendte ut mayday-signal utenfor Asker. Skipet var på vei mot grunn og styrhuset stod i full fyr, med fire menn om bord i båten. Skipet fikk motorstopp og drev på land natt, og det oppsto brann i maskinrommet.

MS «Heiko» i fyll fyr.

Ragnarok

«Havila Subsea» med kaptein Eriksen kom frem etter 40 minutter og satte en mob-båt i havet. Mob-båten fikk én mann om bord, før et redningshelikopter kom seg frem for å hente de tre andre.

- Det var et ragnarok, forteller Eriksen i en pressemelding.

- Det stod om fire menneskeliv og vi var villige til å strekke oss langt. Samtidig var det en klar melding til de som skulle ut at om de var det minste i tvil, så skulle de si nei. Og var de i tvil når de var utpå, skulle de avbryte, forteller han.

Mot, snarrådighet og dyktighet

Medaljen blir tildelt personer som med mot, snarrådighet og dyktighet redder liv til sjøs. Det er Sjøfartsdirektoratet som innstiller til medaljen, mens Nærings- og handelsdepartementet har ansvar for tildelingen.

- Det han og mannskapet gjorde er en bragd, og jeg er både takknemlig og stolt over å ha hatt sjøfolk som Inge Eriksen med på Havila-skuta, sier administrerende direktør i Havila Shipping, Njål Sævik.

«Havila Subsea» ble levert fra Havyard Ship Technology AS, Leirvik til Havila Shipping ASA ved Havila Subcon AS, Fosnavåg den 1. juni 2011 som verftets byggenummer 101.