Tekniske problemer med «Havila Capella».
Tekniske problemer med «Havila Capella».

«Havila Capella» må til reparasjon

Må kansellere dagstur.

Publisert

– Grunnet utbedring av tekniske problemer med ene sideporten på «Havila Capella» blir den planlagte dagsseilasen mellom Ålesund og Urke inn Hjørundfjorden kansellert førstkommende lørdag 3. september, melder Havila Kystruten i en pressemelding.

Selskapet Ulmatec har tatt oppdraget for reparasjonen på Hareid. Planen er å være rute igjen fra Ålesund klokken 20.00 lørdag kveld.

- Vi går ikke på kompromiss med sikkerheten til våre passasjerer, ansatte eller våre skip. Med en gang problemene ble oppdaget valgte vi i samarbeid med Det Norske Veritas, Tersan-verftet og leverandøren å stenge porten for bruk. Samtidig er vi glade for at vi allerede nå får utbedret feilen så raskt, sier administrerende direktør Bent Martini.

«Havila Capella» har avgang som planlagt fra Bergen i dag, fredag 2. september kl. 20.30, og vil da seile til Ålesund. Her får passasjerene mulighet til å gå av skipet, som deretter seiler til Hareid for et kort verkstedopphold. Alle passasjerer om bord tilbys en guidet båttur til Hjørundfjorden med sightseeingbåten Geirangerfjord II og en times opphold i Urke, uten ekstra kostnad.