Janbu Fresvik har tidligere vært konserndirektør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Vest. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Blir ny konserndirektør i Eviny

Ragnhild Janbu Fresvik forlater stillingen som investeringsdirektør i Grieg Gruppen og daglig leder i morselskapet Grieg Mauritas for å bli ny konsernsjef i Eviny.

Publisert Sist oppdatert

– I Ragnhild Janbu Fresvik har vi fått inn en konsernsjef som innehar de egenskapene som styret tenker er aller viktigst i denne rollen. Hun innehar sterke strategiske og kommersielle egenskaper, samtidig som hun er en dyktig og engasjerende leder. Hennes erfaring fra konsulentbransjen og investeringsvirksomhet gjør også at hun har god forståelse for utvikling av nye og eksisterende virksomheter. Hennes erfaring som konserndirektør i Sparebanken Vest gjør at hun har en unik innsikt i næringslivet på Vestlandet. Styret er trygg på at vi i Ragnhild har funnet en robust og inspirerende leder som kan videreutvikle Eviny i de spennende tidene vi nå er inne i, sier styreleder i Eviny, Jan Erik Kjerpeseth i en pressemelding.

– Norge og verden skal elektrifiseres, og tempoet i denne omstillingen må opp. I dette ligger det en unik mulighet til å skape ny forretning og nye spennende arbeidsplasser. Det handler om å kombinere klimaansvar med utvikling av lønnsom forretning, og Eviny har bevist at selskapet er en del av løsningen. Jeg er både glad og takknemlig for å ha fått tilliten fra styret, og ser virkelig frem til å videreutvikle et av de aller mest spennende selskapene på Vestlandet sammen med mange engasjerte Eviny-kollegaer, sier Ragnhild Janbu Fresvik.

Janbu Fresvik etterfølger tidligere konsernsjef Jannicke Hilland som gikk til Telenor i høst. I mellomtiden har Kristin Aadland, som er konserndirektør for Entreprenør og marked i Eviny, bekledd rollen som konstituert konsernsjef.