Katrine Vestbøstad.

Fra Greenstat til NCE Blue Legasea

Katrine Vestbøstrand brenner for bærekraft, og kommer inn i NCE Blue Legasea med bakgrunn fra en rolle som prosjektleder i energi- og hydrogenselskapet Greenstat. 

Publisert

Hun har jobbet med fornybar energi i Norad, har vært ambassaderåd i Dar es Salaam og Addis Abeba, samt bygget opp en start-up i Sør-Afrika. Til NCE Blue Legasea kommer Katrine Vestbøstrand fra Greenstat.

- Hun brenner for bærekraft og vi er stolte av å få henne med på laget, opplyser NCE Blue Legasea på sin nettside. 

Engasjert og erfaren

Hun er nylig ansatt som prosjektleder i NCE Blue Legasea, den marine klynga som ligger under ÅKP-paraplyen. I sin nye rolle skal hun blant annet jobbe nettopp med ressursbruk og sirkularitet - et felt hun har lang erfaring med.

- Jeg søkte på denne stillingen fordi ressursbruk og sirkularitet er tematikk som engasjerer meg, forteller hun. 

Vestbøstrand har blant annet utdannelse som sivilingeniør fra NTNU i Trondheim, og har dessuten jobbet som diplomat. I tre år var hun stasjonert som ambassaderåd ved ambassaden i Dar es Salaam, med ansvar for Norges utviklingsarbeid med Tanzania innen energi. 

Seniorrådgiver for fornybar energi 

Vestbøstrand har også vært ambassaderåd i Addis Abeba og var sentral i etablering av klimasamarbeid mellom Norge, Etiopia og UK innenfor energi, skog og landbruk. Innimellom ambassadeoppdragene var hun seniorrådgiver for fornybar energi i Norad.

- Vi gleder oss over å få med Katrine på laget. Hennes erfaring med industrisamarbeid knyttet opp mot bærekraft og sirkulære løsninger er av stor verdi for oss fremover. I tillegg liker vi godt Katrines tekniske bakgrunn som gjør at dialog med våre bedrifter om prosessering, energiforbruk og tekniske forhold blir en smal sak. Sist og egentlig aller viktigst, Katrine er ei utrolig sympatisk dame som kommer lett i kontakt med folk, så vi gleder oss til nye idémyldringer med Katrine som en del av teamet, sier klyngeleder for NCE Blue Legasea, Wenche Uksnøy.