Adm.dir. i Prodtex, Sigbjørn Nordstrand (t.v), og daglig leder i Green Yard Kleven, Hans Jørgen Fedog, ser begge frem til det nye samarbeidet. Her står de i robothallen ved Green Yard Kleven, der mye av den robotiserte stålproduksjon skal foregå.

Samarbeid mellom Green Yard Kleven og Prodtex

Green Yard Kleven og Prodtex har inngått en samarbeidsavtale om robotisert stålproduksjon.

- Dette betyr at vi igjen kan tilby lokal robotisert stålproduksjon til våre kunder, og vi får bli med på utviklingen av den nyeste teknologien gjennom ekspertisen til Prodtex - i våre fasiliteter. Gjennom denne avtalen får både vi og Prodtex øke vår kapasitet og fleksibilitet betraktelig, forteller Hans Jørgen Fedog, daglig leder i Green Yard Kleven, i en pressemelding. 

Treårig samarbeidsavtale

Dette er i første omgang en treårig samarbeidsavtale, og Prodtex er allerede i gang med å installere seg i robothallen på verftet. Robotlinja har en kapasitet på opptil 2000 tonn i året.

- Vi er svært fornøyd med å kunne etablere oss på Green Yard Kleven. Dette øker kapasiteten vår som igjen gir oss mulighet til å ta på oss flere prosjekter. Vi setter stor pris på samarbeidet og er i full gang med deler av produksjonen allerede, sier administrerende direktør i Prodtex, Sigbjørn Nordstrand.

Prodtex har en produksjonsfasilitet i Vanylven og designkontor i Ulsteinvik, og driver med robotisert lasersveis av ulike stålkonstruksjoner.

Økt etterspørsel i markedet

Green Yard Kleven har over lengre tid hatt et ønske om å få i gang igjen robotisert stålproduksjon ved verftet. 

Med økt etterspørsel etter stålproduksjonskapasitet i markedet, er det høyaktuelt å produsere stålmoduler lokalt med robot.

- Det er gledelig at vi nå har fått en god løsning sammen med Prodtex. Dette er en vinn-vinn-avtale for begge bedrifter, og vi ser frem til et godt samarbeid de neste årene, sier Hans Jørgen Fedog.