Vivian Jonsson (Maritimt Forum) og Tuva Kantardjiev Wettland (Rederiforbundet)

Gode søkertall til maritime utdanninger: - Vi er på rett kurs

Denne uken ble søkertallene fra Samordnet opptak offentliggjort. Fasiten viser at maritime utdanninger er i vinden, og at flere har fattet interesse for en maritim karriere. Sammenlignet med i 2022 har 10 prosent flere søkt seg til maritim videregående opplæring, og ser vi tilbake til 2021 er økningen på hele 24 prosent.

Publisert Sist oppdatert

- Vi trenger flere dyktige hender og kloke hoder inn i den norske maritime klyngen. Derfor er vi glade for at flere og flere har fått øynene opp for mulighetene for en maritim karrierevei, sier Vivian Jonsson, prosjektleder for rekrutteringskampanjen Maritim Karriere.

Økningen blant antall kvinner som søker seg inn i næringen er på 24 prosent sammenlignet med fjoråret, og svimlende 59 prosent sammenlignet med 2021.

- Vi er spesielt glade for at flere jenter har søkt seg til maritime fag; vi trenger flere kvinner inn i næringen, og vi er opptatt av i Maritim Karriere-kampanjen å formidle at dette er en næring som passer for alle, sier Tuva Kantardjiev Wettland, rådgiver i Norges Rederiforbund.

Maritim Karriere er et samarbeid mellom Maritimt Forum og Norges Rederiforbund, og har ungdomsskoleelever som en viktig målgruppe.

- Vi henvender oss til fremtidens maritimt ansatte gjennom sosiale medier, med videoer og annet som beskriver arbeidshverdagen – både til sjøs og på land. Det er viktig for oss at det er unge, som allerede står i en maritim hverdag som forteller historiene, sier Vivian Jonsson.