«Frøy» er den tredje oppdrettsbåten GMV leverer til Lofoten Sjøprodukter

Leverte «Frøy» til Lofoten Sjøprodukter

Grovfjord Mek. Verksted 2.0 overleverte bnr. 176- Frøy til Lofoten Sjøprodukter 30. mai 2024.

Publisert Sist oppdatert

Fartøyet har et moderne og romslig design, med fokus på effektiv drift og operasjon. Det er god plass i både dekkshus, rorhus og på dekk- noe som gir en flott arbeidsplass for de som skal jobbe på lokalitetene. Fartøyet er bygget med god kvalitet og det er valgt utstyr som vi erfaringsmessig vet gir en driftssikker operasjon, heter det i en pressemelding fra verftet. 

«Frøy» er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjonene 13,97 x 7,6 m. 

Den er utstyrt med 1 stk. Palfinger stasjonær kran PK33002 (M) G hybrid kran på 30,2 tonnmeter, med 2 ekstra ventilseksjoner og radiostyring. Videre er den utstyrt med 2 capstaner på 3 tonn, samt en vinsj på 12 tonn fra Lorentzen.

Romslig og åpen

Fartøyet er bygget med et romslig og åpent rorhus med førerposisjon, pantry og en sofagruppe for 3–4 personer.

Fra broen på nybygget.

Dekkshuset inneholder kombinert garderobe og verksted med stor arbeidsbenk, vask og hansketørker, samt toalett. 

Videre er fartøyet utstyrt med 2 stk. hovedmotorer fra Nogva Scania som yter 2x380HK ved 2100 o/min som gir en marsjfart på omtrent 10,5 knop. Aggregatet er av typen Nogva Nanni på 29,3 KW. 

Trapp i skuteside gir også enkel atkomst ned til merd. 

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4. 

– Vi er glade for det gode og langsiktige samarbeidet vi har hatt med Lofoten Sjøprodukter, som startet med byggingen av bnr. 64 – «Lofotfjord» tilbake i 2010. Allerede om en måned vil vi overlevere neste fartøy, søsterskipet bnr. 177 – «Njord» til dem. Båtene er topp moderne med gode fasiliteter for mannskapet og stor kapasitet for å håndtere fortøyninger og annet oppdrettsutstyr på en god måte. Vi er trygge på at dette blir gode båter for Lofoten Sjøprodukter, sier daglig leder Bård Meek-Hansen i Grovfjord Mek. Verksted 2.0 i meldingen. 

– «Frøy» lå en kort periode ved landbasen vår i Mortsund, før den dro videre til arbeidsområdet sitt i Bodø-området der den skal jobbe på lokalitetene våre. Dette er en godt utstyrt båt med gode fasiliteter for mannskapet og blir et flott tilskudd til flåten vår, sier produksjonssjef Akva Ole Vegard Mosseng i Lofoten Sjøprodukter.