«Geo Caspian».

«Oceanic Endeavour» og «Geo Caspian» solgt til bergensrederi

Volstad Maritime har solgt to seismikkskip til to Shearwater-selskap. Prisene som er oppført, er til sammen 860 millioner kroner.

Publisert

Seismikkskipene «Oceanic Endeavour» og «Geo Caspian» har vært eid av Volstad Maritime og i lang tid ligget i opplag ved Hessa i Ålesund og Fiskerstranda i Sula. 

Nå er «Oceanic Endeavour» kjøpt opp av Shearwater Geoservices Assets VI, og «Geo Caspian» av Shearwater Geoservices Assets VIII. Shearwater-selskapene har adresse i Bergen, på samme adresse som seismikkselskapet Shearwater Geoservices, og driver i dag en flåte på 20 fartøy. Det skriver Nett.no

«Geo Caspian»

Volstad Maritime AS overtok seismikkskipet MS «Geo Caspian» fra Bergen Group Fosen, Rissa med byggenummer 82 den 26. februar 2010. 

Skipet er designet av Skipsteknisk med benevnelse ST-327L CD og var det tredje seismikkskipet som Skipsteknisk hadde designet for rederiet. 

«Geo Caspian» står oppført i skipsregisteret med en pris på 433,7 millioner norske kroner. 

«Oceanic Endeavour»

MS «Oceanic Endeavour» ble overlevert til Volstad Maritime fra Fosen Mek. Verksteder AS 18. juli 2008, som byggenummer 77 fra verftet. 

Skipet er et ST 256 L design, og skroget er bygget ved Landskronavarvet. Fartøyet er spesialdesignet for operasjoner under harde værforhold og har høy manøvreringsdyktighet. I tillegg er skipet er utstyrt for seismikkskyting. 

«Oceanic Endeavour» har en prislapp oppført i skipsregisteret på 426,34 millioner norske kroner.