«Kaprijke», en av EXMARs mellomstore LPG-tankere
«Kaprijke», en av EXMARs mellomstore LPG-tankere

EXMAR LPG valgte Wärtsilä-løsning

Effektiviteten og det avanserte designet til Wärtsiläs lasthåndterings- og drivstofforsyningssystemer for LPG har igjen blitt bekreftet med nok en stor ordre. Løsningene er nå valgt for to mellomstore LPG-tankere som bygges for EXMAR LPG ved Hyundai Mipo Dockyard i Sør-Korea.

Publisert

EXMAR LPG er et fellesforetak mellom EXMAR, en multidisiplinær leverandør av maritime og offshoreløsninger, og Seapeak. Bestillingen ble inkludert i Wärtsiläs ordrebok i desember 2022.

Med en kapasitet på 46.000 m3 vil de to LPG-tankerne være de største i sitt slag i verden, og det er opsjon på ytterligere to skip. Wärtsilä leverte nylig løsninger av et lignende omfang til en serie EXMAR-fartøy bygget ved Jiangnan-verftet i Kina.

- Det er økende etterspørsel etter effektive og veldesignede gasstankere, og disse to fartøyene er designet i henhold til de nyeste standardene. Utstyret som velges må også være den nyeste og mest avanserte teknologien, sier Jae Woon Kim, senioringeniør i prosjektplanleggingsavdelingen ved Hyundai Mipo i en pressemelding.

- Vi er stolte av å bli valgt til å forsyne disse nyeste EXMAR-fartøyene med våre avanserte systemer. Vi er glade for å utvide denne listen ytterligere, sier Hans Jakob Buvarp, salgssjef for VOC- og lasthåndteringssystemer i Wärtsilä Gas Solutions.

Wärtsilä-utstyret skal etter planen leveres til verftet i siste del av 2023.