F.v. Øystein Bondal, administrerende direktør i Dimeq, og Håvard Farstad, administrerende direktør i Mectro AS.

Signerer produksjonsavtale

Avtalen gjelder foreløpig frem til 2026.

Dimeq, en aktør innen maritim sikkerhetsteknologi, skriver i en pressemelding at de har signert en produksjonsavtale med Mectro AS for produksjon av EyeD-produkter. 

– Vi er stolte over å kunne bidra til å realisere deres EyeD-produkter for å forbedre sikkerheten til sjøs, kommenterer Håvard Farstad, administrerende direktør i Mectro AS. 

EyeD er et IoT-basert sikkerhetssystem utviklet for å forbedre sikkerheten til sjøs. Systemet tilbyr sanntidsposisjonering av mannskap og passasjerer, umiddelbar deteksjon av mann-over-bord (MOB), og automatiserte mønstringssystemer, står det i pressemeldingen. 

Videre skriver de at avtalen markerer en betydelig milepæl i Dimeqs misjon om å forbedre sikkerheten til sjøs. Produksjonen av EyeD-produktene vil starte i begynnelsen av august hos Mectro AS, med første installasjon på en båt planlagt til slutten av samme måned.

– Vi er utrolig glade for å samarbeide med Mectro AS i produksjon av våre EyeD-produkter. Denne avtalen er et viktig steg i vår vekststrategi og vil sikre at vi kan møte den økende etterspørselen etter våre produkter. Vi ser frem til å se vår teknologi bli implementert på flere fartøy og bidra til økt sikkerhet til sjøs, sier administrerende direktør i Dimeq, Øystein Bondal.